Senarai Blog Saya

Jumlah Kunjungan

dreamweaver stats

Terma dan Syarat Untuk Tempahan dan pembelian

Bagi Pembelian Barang siap
untuk barangan yang sedia ada dan boleh terus dibeli pembeli seharusnya membuat bayaran terlebih dahulu. Dan pihak kemi akan memastikan bayaran ada di dalam akaun kami dan apabila ianya sah ada pihak kami akan menghantar pesanan dengan menggunakan perkhidmatan Pos Laju.

Setiap perkhidmatan Pos dikenekan bayaran sebanyak RM8.00

Bagi Pembelian Secara tempahan

untuk pembelian secara tempahan pula dikenekan bayaran pendahuluan sebanyak RM50-00 dan bayaran penuh untuk semua tempahan haruslah dibayar sebelum tempahan dihantar.
bagi tempahan yang melebihi jumlah RM150-00 pendahuluan dikenekan sebanyak RM100-00..
Setiap perkhidmatan Pos dikenakan bayaran sebanyak RM8.00

SEGALA BAYARAN BOLEH DIBUAT DI:

Maybank Akaun No : 101030013678 :
Nor Hairana Binti Rahamat

setelah bayaran dilakukan sila sms ke No 019-7997015:

nama:
alamat:
code item:

(sebagai simpanan dan proses penghantaran)


Dikuasakan oleh Blogger.

Pengikut

About Me

Foto saya
Batu Pahat, Johor, Malaysia
Salam semua, selamat datang ke Blog Cerita.. Bonda Iris. Disini Bonda Iris ingin menceritakan tentang anak2, perkhidmatan Bonda Iris jalankan dan sebagainya.. Diharap para pengungung sudi melihat Blog Bonda Iris ni. :-)

Hari Ini

Daisypath Anniversary (T8uB)

Waktu Solat

yahoo messenger

Mari Chat


RSS

Pages


Ikan Masak Sambal

assalamualikum semua...........

tak tahu apa menu tengah hari yang nak dimasak.. buka peti sejuk ada ikan, lada kisar, fikir punya fikir masaklah ikan masak sambal ni.. suami dan kluarga semua suka.. so apa lg masaklah menu tengah hari ikan masak sambal ni.. Masakan yang paling simpel ni.. apa lagi jom kita pi masak..... :-)




BAHAN-BAHAN:

6 ekor ikan kembung/ ikan selar (bersihkan)
garam dan serbuk kunyit secukupnya (untuk ikan goreng)
8 tangkai cili kering (kisar)
Sedikit belacan
3 ulas bawang putih (tumbuk)
4 ulas bawang merah (tumbuk)
2 keping asam keping
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak secukupnya


CARA MENYEDIAKAN:

Panaskan minyak untuk menggoreng ikan. Lumur ikan dengan serbuk kunyit dan garam.
Goreng ikan hingga masak kedua-dua belah. Setelah masak, angkat dan ketepikan.

Tumis semua bahan tumbuk dan belacan hingga naik bau. Masukkan cili dan asam keping. Masukkan garam dan gula. Tumis hingga pecah minyak.

Masukkan ikan yang telah digoreng terlebih dahulu dan gaul rata.

Tutup api. Sedia untuk dihidangkan.

Masakan dah siap boleh dihidangkan... apa lagi jom kita pi makan...... nyam...nyam...nyam..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan